Tutorial Pendaftaran Simkad BeONE Prepaid

Pada kali ini saya akan kongsikan tutorial pendaftaran simkad BeONE Prepaid memandangkan agak sukar untuk mendapatkan stok simkad ini buat masa sekarang.

Kebanyakan sim yang ada sudah mempunyai pre-registered number, iaitu pendaftaran nombor baru yang tidak dapat dipilih berbanding seperti telco lain yang menawarkan pemilihan 4 digit terakhir.

Malahan, sim MNP untuk kekalkan nombor sedia ada juga berbeza dengan sim pendaftaran nombor baru, oleh sebab itu pendaftaran sim BeONE Prepaid adalah sedikit sukar.

Jadi disini saya ingin kongsikan langkah-langkah bagaimana anda boleh mendaftar dan mengaktifkan sim BeONE Prepaid dengan mudah dan pantas.

  1. Anda memerlukan sim BeONE Prepaid terlebih dahulu, pastikan anda mempunyai sim tersebut ditangan atau boleh beli melalui kami disini selagi stok masih ada : https://shopee.com.my/reunitero1992.
  2. Klik link ini : https://dob.beone.com.my/live/easystep?agent=8890959 dan buka pada browser anda yang mempunyai permission menggunakan camera.
  3. Pilih Port-In Existing Number jika anda MNP atau Register New Number jika daftar nombor baru.
  4. Pilih Identification Type, kebiasaannya MyKad, dan anda perlu ambil gambar MyKad anda hadapan dan belakang dengan jelas serta gambar selfie untuk pendaftaran sim BeONE.
  5. Anda akan diminta menyemak informasi yang tertera untuk pengesahan, dan scan juga sim pack barcode untuk mendaftarkan sim tersebut. Sekiranya nombor yang dipaparkan betul, klik Yes.
  6. Dalam masa 2-5 minit sim tersebut akan diaktifkan dan anda boleh semak activation status sekiranya perlu.

Atau anda boleh lihat proses pendaftaran & pengaktifkan simkad BeONE Prepaid ini pada video dibawah :

Diharap tutorial pendaftaran sim BeONE Prepaid ini dapat membantu anda mengaktifkan sim BeONE Prepaid anda dengan mudah dan pantas.

Sekiranya anda memerlukan sim BeONE Prepaid atau tambah nilai BeONE Prepaid, anda boleh dapatkannya di Shopee kami disini : https://shopee.com.my/reunitero1992.

Daftar aplikasi Topup Niaga untuk pelbagai penjimatan produk telco disini : https://topupniaga.com.