Pendaftaran Unifi Home Dan Business

Memandangkan di Malaysia, penggunaan internet sudah semakin meluas, Topup Niaga tergerak untuk memudahkan urusan pendaftaran Unifi Home dan Business lebih-lebih lagi semasa COVID-19 pandemik masih lagi melanda pada ketika ini. Untuk penggunaan internet di rumah atau untuk perniagaan, Unifi diantara syarikat telekomunikasi yang mempunyai rangkaian yang meluas dan sesuai lebih-lebih lagi melalui pelan quota tanpa had mereka.

Bermula bulan Mac yang lepas, Unifi telah melancarkan Unifi ‘TRY ME’ iaitu dimana mereka memberikan 30 hari penggunaan secara percuma kepada pengguna yang ingin memasang Unifi dari pelan serendah RM89/bulan sehinggalah ke pelan setinggi RM199/bulan.

pelan unifi home 2020

Proses pendaftaran sangat mudah lebih-lebih lagi musim PKP ini, anda tidak perlu pergi ke cawangan Unifi terdekat, cuma perlu mengisi maklumat pendaftaran yang diperlukan pada borang pendaftaran online yang diberikan.

proses pendaftaran Unifi

Anda boleh lakukan pendaftaran dengan mudah disini : https://www.applysini.com/fiber/TopupNiaga.

Diingatkan, pendaftaran Unifi Home ini memerlukan anda untuk membuat pembayaran pendahuluan sebanyak RM100 dalam masa 10 hari pertama penggunaan Unifi untuk mengelakkan penggunaan disekat dan cas sebanyak RM10 untuk penyambungan semula manakala RM200 pula untuk Unifi Business. Pembayaran pendahuluan tersebut akan digunakan sebagai kredit untuk penolakan jumlah tertunggak pada bil yang akan datang.

Selain itu, pelan ini juga akan diikat dengan kontrak selama 24 bulan dan akan dikenakan penalti sekiranya anda ingin menamatkan langganan pelan ini lebih awal. Oleh itu, pastikan anda ingin membuat langganan Unifi ini dalam jangka masa lebih daripada 2 tahun untuk mengelakkan apa-apa masalah pada masa akan datang.

kos pemasangan unifi

Kos pemasangan standard juga adalah percuma kecuali terdapat perubahan atau pertambahan kos yang diperlukan seperti keperluan kabel yang lebih panjang, pemasangan pada tingkat atas atau sebagainya dimana anda perlu membuat pembayaran secara terus kepada kontraktor pemasangan Unifi tersebut. Oleh itu, pastikan anda bertanyakan kepada pemasang terlebih dahulu untuk ketahui anggaran kos pemasangan sebelum proses pemasangan dijalankan.

Anda boleh lihat proses pemasangan dan panduan pemasangan disini : https://community.unifi.com.my/t5/Installation/unifi-installation-journey-and-installation-guide/ta-p/12649.

Diharap proses pendaftaran Unifi home dan business anda dapat berjalan dengan mudah dan lancar. Sekiranya ada pertanyaan lanjut, anda boleh hubungi kami melalui page Facebook : Topup Niaga.

Daftar Unifi disini : https://www.applysini.com/fiber/TopupNiaga.

Anda boleh lihat video dibawah untuk memahami proses semakan dan pendaftaran Unifi dengan lebih baik.

Pengalaman Pemasangan Unifi : https://amirazman.my/pengalaman-pemasangan-unifi.

Daftar Dealer / Agen Topup Niaga : https://topupniaga.com.

Jika berminat dengan informasi mengenai teknologi, IT dan telekomunikasi, boleh join group Telegram ini : https://t.me/TechNTelco.