Tips Menjadi Dealer Topup Berjaya

tips menjadi dealer topup berjaya

Tips menjadi dealer topup berjaya ini ingin saya kongsikan khas kepada dealer dibawah Topup Niaga Network untuk lebih berjaya dalam perniagaan produk reload ini. Ada segelintir dealer yang saya lihat, agak ‘pasif’ dan saya rasa agak rugi untuk mereka ini terus menjadi sedemikian kerena mereka sepatutnya dapat menjana pendapatan secara aktif dan pasif dengan mudah.

Anda boleh ikuti beberapa tips saya dibawah :

 1. Tetapkan sasaran pencarian agen
  Anda perlu tetapkapkan sasaran berapa agen yang anda perlu dapat dalam satu jangka masa. Contohnya anda tetapkan, anda perlu dapatkan 1 agen dalam masa sebulan. Apabila anda follow sasaran anda, dalam setahun anda sudah mempunyai 12 agen. Sekiranya anda mampu, sasarkan lebih tinggi pula contohnya 1 agen dalam seminggu.Apa yang anda dapat daripada agen ?
  Rm15 untuk setiap pendaftaran agen (RM25 yuran daftar agen, tolak kos daftar RM10)
  – 1% daripada total sales agen. Sekiranya anda ada 12 agen, setiap agen jual RM1000 dalam sebulan, total sales RM12000. 1% dari RM12000 adalah RM120 secara percuma pada bulan tersebut. Pendapatan Pasif !
 2. Kumpulkan database prospek, kenalkan produk dan follow up mereka
  Dalam ramai-ramai prospek yang berminat untuk menjadi dealer topup, semestinya ada yang anda dapat ‘close sale’ sebagai agen dan ada yang masih belum menjadi agen tetapi berminat. Kumpulkan nama, nombor telefon mereka, atau laman sosial mereka supaya anda boleh follow up mereka sama ada mereka mahu untuk menjadi agen atau sudah tidak berminat. Perkenalkan produk anda kepada mereka supaya mereka faham sistem serta flow perniagaan yang anda ingin sampaikan.
 3. Beri pengisian serta tips kepada agen sedia ada, berikan hadiah atau ganjaran
  Untuk mereka yang sudah menjadi agen, jangan pula anda abaikan kerana 1% daripada total sales mereka merupakan punca pendapatan pasif anda. Anda boleh memberikan mereka tips bagaimana untuk mencapai kadar keuntungan yang tinggi, atau sebagainya yang berkaitan dengan telekomunikasi. Selain itu, anda boleh juga memberikan ganjaran kepada mereka sebagai contoh, agen yang membuat sales tertinggi anda boleh beri mereka wang ringgit ataupun hadiah.
 4. Buat promosi pendaftaran agen
  Anda boleh buat promosi pendaftaran agen tetapi jangan selalu. Promosi boleh menarik interest prospek untuk menjadi agen anda. Berikan mereka sebab mengapa mereka perlu menjadi agen topup. Lihat environment mereka, status, serta pekerjaan mereka.

Tips terbesar daripada saya, dapatkan agen daripada kedai runcit ataupun mereka yang mempunyai kedai. Jualan mereka sudah semestinya mempunyai potensi besar untuk mendapatkan total sales yang tinggi. Terima kasih kerana membaca tips ini !

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan lanjut, atau berminat untuk menjadi Dealer Topup Niaga, anda boleh hubungi kami melalui saluran berikut :

Facebook : https://www.facebook.com/topupniaganetwork/
Whatsapp: 0177860670 (Amir)

Jom jadi dealer topup ! Hanya di http://topupniaga.com !