semakan blacklist telco

Cara membuat semakan blacklist telco ini saya artikelkan khas untuk mereka yang tertanya-tanya bagaimana untuk mengetahui adakah mereka telah di ‘blacklist’ oleh mana-mana telco atau sebaliknya?

Terdapat pelbagai cara untuk mengenalpasti semakan blacklist telco tersebut antaranya :

  1. MNP (Mobile Number Portability). MNP merupakan salah satu cara untuk menukar ‘port’ telco nombor telefon anda kepada telco lain. MNP boleh dibuat di mana-mana service centre telco tersebut. Sekiranya MNP gagal, ada kemungkinan anda telah diblacklist oleh telco sebelum ini.
  2. Anda tidak boleh mendaftar postpaid dari mana-mana telco. Ini bermaksud, nama anda telah di blacklist oleh mana-mana telco di Malaysia.
  3. Semakan Kredit Pembekal Perkhidmatan atau pendaftaran Postpaid. Anda boleh membuat semakan disini : https://www.u.com.my/en/personal/mobile-plans/postpaid/postpaid-plans dan klik Checkout. Kemudian, anda boleh menyemak dengan memasukkan nombor kad pengenalan anda dan Verify.semakan blacklist telcoSekiranya anda dipaparkan ke bahagian pengisian borang, bermaksud anda tidak di blacklist oleh telco.Sekiranya anda diblacklist oleh telco, paparan mungkin adalah seperti dibawah :
    Cara Membuat Semakan Blacklist TelcoGambar diatas bermaksud anda telah diblacklist oleh Maxis, maka anda perlu selesaikan tuntutan tersebut untuk membersihkan nama anda daripada di blacklist.
  4. Anda boleh membuat semakan melalui bot telegram seperti tutorial saya ini : https://topupniaga.com/semakan-blacklist-telco-menggunakan-telegram.

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan lanjut, anda boleh komen dibawah atau hubungi kami melalui saluran berikut :
Facebookhttps://www.facebook.com/topupniaganetwork.

Anda inginkan pelan yang murah, berbaloi dan blacklist boleh dapatkan ? Dapatkannya disini : https://topupniaga.com/pelan-terbaru-redone-oktober-2019.

Berminat untuk menjadi Dealer/Agen Topup ? Layari : http://topupniaga.com/jana-pendapatan-melalui-telefon-bimbit-anda.

Berminat untuk menjadi Usahawan Telco ? Layari :http://topupniaga.com/kelebihan-menjadi-sales-advisor-redone.

Jika berminat dengan informasi mengenai teknologi, IT dan telekomunikasi, boleh join group Telegram ini : https://t.me/TechNTelco.