Kelebihan Menjadi Sales Agen Halo Telco

Pada post kali ini saya akan perincikan kelebihan menjadi Executive Partner Halo Telco dimana sesiapa sahaja boleh menjadi agen sah Halo Telco dengan mudah dan pantas menggunakan sistem yang telah disediakan. Yang menariknya, Halo Telco ini merupakan simkad prabayar atau dipanggil sebagai prepaid dimana pendaftarannya sangatlah mudah dan pengguna yang blacklist atau disenarai hitam oleh telco juga boleh mendaftar pelan Halo Telco ini.

pelan halo telco

Diantara syarat-syarat mudah untuk menjadi Executive Partner Halo Telco ialah :

 1. Dapatkan simkad Halo Telco daripada pengedar sah atau secara terus dengan Topup Niaga Network.
 2. Sebagai Executive Partner Halo Telco, anda wajib membuat langganan terkumpul RM28 sebulan untuk layak menerima insentif daripada Halo Telco. Maklumat terperinci berkenaan pelan Halo Telco anda boleh rujuk disini : https://topupniaga.com/pelan-terbaru-halo-telco-tunetalk-simkad.

Itu sahaja, mudah kan ? Apa yang perlu anda lakukan hanyalah sebarkan link referral anda dan sesiapa yang membeli menggunakan link referral tersebut akan automatik didaftarkan sebagai Executive Partner dibawah anda. Anda juga boleh membeli stok simkad dengan harga RM4.50/simkad melalui sistem yang akan diberikan selepas anda telah berjaya mendaftar sebagai Executive Partner.

Selain itu, pendaftaran juga sangat mudah memandangkan pengguna yang disenarai hitam juga boleh mendaftar pelan Halo Telco dan dengan hanya RM5 sahaja, pengguna boleh mendaftar nombor baru atau mengekalkan nombor sedia ada kepada pelan Halo Telco. Anda boleh mengakses sistem tersebut dengan menggunakan aplikasi pendaftaran yang akan diberikan khas kepada anda.

executive partner halo telco

Diantara kelebihan sebagai Executive Partner Halo Telco ialah :

 1. Anda akan menerima insentif sebanyak 10% daripada jumlah penggunaan topup daripada pelanggan tier 1 anda. Setiap pelanggan yang anda daftarkan adalah TIER 1 anda.
  insentif halo telco tier 1
 2. Anda akan menerima insentif sebanyak 3% daripada jumlah penggunaan topup daripada pelanggan yang didaftarkan oleh Executive Partner dibawah anda. Setiap pelanggan yang didaftarkan oleh Executive Partner dibawah anda adalah TIER 2 anda.
  komisen sales agent halo telco
 3. Anda akan menerima insentif sebanyak 2% daripada jumlah penggunaan topup daripada pelanggan Executive Partner yang didaftarkan oleh Executive Partner anda. Setiap pelanggan Executive Partner yang didaftarkan oleh Executive Partner dibawah anda merupakan Tier 3 anda.

keuntungan menjadi dealer halo telco

Melalui senario yang diberi diatas, apabila anda berjaya mendaftarkan 1000 pelanggan dan penggunaan tambah nilai purata mereka adalah RM50 sebulan memberikan anda insentif sebanyak RM5000 dalam sebulan. Senario diatas hanyalah melibatkan TIER 1, anda akan mendapat 3% dan 2% lagi untuk insentif penggunaan tambah nilai bagi TIER 2 dan TIER 3.

Yang menarik, anda juga akan menerima RM6 bagi setiap pengguna Halo Telco yang anda daftarkan jika mereka ingin menaik taraf akaun mereka kepada akaun Executive Partner bagi Tier 1, RM2 bagi Tier 2 dan RM1 bagi Tier 3.

insentif mnp halo telco

Kempen MNP insentif juga masih berjalan sehingga 31 Disember 2020 dimana setiap Port In akan memberikan anda insentif sebanyak RM1 untuk Tier 1, dan RM0.50 untuk Tier 2 dan Tier 3.

*Insentif tersebut boleh ditukar kepada tunai dengan menggunakan sistem yang diberikan dimana insentif tersebut akan dimasukkan ke dalam akaun bank anda.

Kelebihan menjadi Executive Partner Halo Telco dibawah Topup Niaga Network :

 • Anda akan diberikan tutorial secara teks dan juga bervideo cara untuk mengendalikan akses sistem Executive Partner Halo Telco.
 • Anda akan dimasukkan ke dalam group support untuk tujuan bantuan, panduan dan juga pertanyaan.
 • Anda boleh mendapatkan konten untuk tujuan promosi sama ada percuma atau dalam bentuk pembelian seperti pamplet, banner dan sebagainya.

Mulakan langkah anda untuk menjadi agen sah Halo Telco dengan mendapatkan simkad anda disini : https://topupniaga.com/halotelco-melancarkan-aplikasi-halo-go. Ikut langkah-langkah seperti tertera untuk mendapatkan simkad anda sendiri terlebih dahulu.

Anda boleh lihat video dibawah sebagai panduan bagaimana cara untuk mendapatkan simkad Halo Telco :

Berminat untuk menjadi Executive Partner Halo Telco sama ada mengekalkan no sedia ada atau no baru ? Anda boleh klik gambar Whatsapp dibawah untuk terus Whatsapp kami :whatsapp halo telcoAtau..

Whatsapp ‘HALOTELCO’ ke +60177860670
Whatsapp ‘HALOTELCO’ ke +60177860670
Whatsapp ‘HALOTELCO’ ke +60177860670

Berminat untuk menjadi Dealer / Agen Topup Niaga ? Klik disini : https://topupniaga.com/jana-pendapatan-melalui-telefon-bimbit-anda.

Berminat untuk menjadi Sales Advisor Redone ? Klik disini : https://topupniaga.com/kelebihan-menjadi-sales-advisor-redone.