Perubahan Struktur & Komisyen BSE Partner 2022

Sempena tahun baru, terdapat perubahan struktur & komisyen BSE Partner untuk tahun 2022. Ini adalah normal bagi pelbagai syarikat telekomunikasi untuk memperbaharui pelan atau pakej yang ditawarkan supaya relevan dengan situasi terkini.

Untuk agen-agen sah syarikat telekomunikasi, perlu cakna dengan segala perubahan yang berlaku. Terdapat juga sesetengah syarikat telekomunikasi yang menukar polisi mereka secara drastik, jadi sila ambil perhatian berkenaan struktur dan komisyen terbaru dari syarikat telekomunikasi untuk mengelakkan masalah yang tidak diingini.

BeONE Prepaid Plan

Buat masa sekarang, terdapat 2 pelan utama yang sering digunakan iaitu RedFAST dan juga RedPASS.

beone prepaid plan

beone lite term

Dengan hanya RM10 sahaja, anda sudah boleh mendapatkan simkad ini dengan kadar penggunaan seperti dibawah serta kredit tersedia sebanyak RM5 dan 500MB Basic Internet. Panggilan sesama telco BeONE Prepaid adalah PERCUMA sahaja tetapi tertakluk kepada terma seperti yang tertera pada jadual diatas.

maklumat pelan beone lite plan

Customer Reward : MNP Non Celcom

customer reward mnp non celcom

Bagi pelanggan yang mengaktifkan simkad BeONE Prepaid secara MNP daripada syarikat telekomunikasi selain daripada Celcom (Maxis, Digi, U Mobile dan sebagainya), pelanggan layak untuk menerima RM30 keseluruhan dengan syarat pengguna tersebut aktif dengan tambah nilai minimum RM10 dan akan menerima RM5 pada setiap bulan dalam tempoh 6 bulan.

BeONE Sales Executive Program

beone sales executive program

Bagi program pendaftaran BSE baru pula akan dikenakan caj pendaftaran sebanyak RM100 dimana BSE baru akan menerima 2 simkad, 1 simkad (e-wallet) dan tambah nilai sebanyak RM5, akses kepada sistem e-Learning BeONE Educate dan juga aset Digital Marketing.

Untuk kriteria bagi pendaftaran BSE pula sangatlah mudah, anda boleh lihat pada jadual dibawah.

kriteria bse partner

Simpack Buy & Sell Price

harga jual beli simkad beone

BSE boleh membuat pembelian simkad daripada BEP dengan harga serendah RM4.50 per simkad dan membuat jualan kepada pelanggan dengan harga RM10 per simkad. Setiap pendaftaran yang berjaya, RM5 akan ditolak daripada e-wallet anda sebagai kredit kepada pelanggan.

BeONE Sales Executive (BSE) Sales Target

beone sales target

Diatas adalah jadual komisyen yang diberikan daripada BSE berdasarkan kriteria yang telah ditetapkan. Untuk mendapatkan komisyen daripada Tier 1, tiada komitmen diperlukan. Tetapi untuk menikmati komisyen overriding untuk Tier 2 sehingga Tier 5, BSE perlu membuat pengaktifkan simkad sekurang-kurangnya 2 pengaktifan dalam sebulan.

Dengan kata lainnya, dengan komitmen sebanyak 2 pendaftaran simkad baru dalam tempoh sebulan sudah cukup untuk BSE menikmati komisyen overriding sehingga 5 level berdasarkan jumlah tambah nilai daripada pengguna. Dibawah pula adalah simulasi pendapatan sehingga Tier 5.

simulasi pendapatan beone

BSE : Fast Income Incentive

fast income incentive

Insentif ini hanya tertakluk kepada BSE baru sahaja. Sekiranya BSE baru dapat mengaktifkan 2 simkad baru pada bulan yang sama mendaftar sebagai BSE, layak untuk menerima insentif sebanyak RM20 ini.

XTRA Bonus (XB)

xtra bonus beone

XTRA Bonus diberikan sekiranya anda dapat membuat direct recruitement dan juga direct sales seperti yang tertera diatas. Pendaftaran MNP dan juga pendaftaran nombor baru juga dikira. Sebagai contoh sekiranya anda berjaya mendapatkan 4 pendaftaran BSE baru dan 8 pengaktifan simkad baru, anda layak untuk menerima bonus sebanyak RM80.

BSE Diamond Reward

bse diamond reward

Direct Reload BeONE Prepaid Commission

direct reload beone commission

Infinity Night : 2023 Qualification

infinity night beone

Diatas adalah informasi berkaitan perubahan struktur & komisyen BSE Partner untuk tahun 2022. Bagaimana pendapat anda, adakah berbaloi untuk menjadi BSE Partner ?

Sekiranya anda berminat untuk menjadi BSE Partner untuk BeONE Prepaid, anda boleh Whatsapp ‘BSEPARTNER’ ke 0177860670 untuk maklumat lanjut.

Daftar Sebagai Agen Topup Disini : https://topupniaga.com/jana-pendapatan-melalui-telefon-bimbit-anda.