SRS Topup Memperkenalkan Pembayaran PTPTN

Bermula pada 24 September 2020, SRS Topup telah memperkenalkan pembayaran PTPTN melalui aplikasi mereka yang sebelum ini dikenali sebagai SRS Mobile. Untuk pengetahuan anda, SRS Topup/SRS Mobile merupakan sebuah sistem yang digunakan untuk membuat jualan topup serta pembayaran bil secara realtime dan mudah.

Komisyen atau keuntungan daripada hasil pembayaran PTPTN pula adalah setinggi 50 sen bagi setiap bil yang dibayar.

Untuk membuat pembayaran bil menggunakan SRS Topup, anda boleh login aplikasi SRS Topup dan pilih menu Bill Payment.

bill payment srs topup

Inginkan akses kepada aplikasi SRS Topup ? Klik disini : https://topupniaga.com/jana-pendapatan-melalui-telefon-bimbit-anda.

Kemudian, klik pada menu PTPTN.

bayar ptptn srs topup

Isikan nombor IC peminjam PTPTN pada ruangan No Akaun (12 digit), amaun yang ingin dibayar dan juga nombor telefon sebagai rujukan. Setelah anda pasti maklumat yang dimasukkan adalah betul, klik pada ‘PROCESS PAYMENT’.

bayar ptptn srs mobile

Setelah pembayaran diproses, SRS Topup akan memberi pilihan sama ada anda ingin ‘Share Receipt’ iaitu berkongsi gambar resit pembayaran melalui Whatsapp atau sebagainya, atau ‘Print Receipt’ sekiranya anda mempunyai Mobile Printer dan ingin mencetak resit tersebut.

Inginkan Mobile Printer dengan harga RM160 termasuk postage ? Klik disini : https://topupniaga.com/printer-topup-aplikasi-srs-mobile.

Anda boleh melihat status pembayaran pada ‘Check Transaction’ di aplikasi SRS Topup atau boleh buat semakan secara terus ke laman rasmi PTPTN : https://www.ptptn.gov.my/semakanpinjaman/index.php.

Sekiranya anda berminat untuk menjadi usahawan telco, saya sangat sarankan anda untuk lihat peluang-peluang dibawah :

  1. Kelebihan Sales Advisor Redone.
  2. Pendaftaran Executive Partner Halo Telco.
  3. Agen Unifi/Maxis/Time Fibre Internet.