Cara Tambah Nilai Steam Wallet

Pada kali ini saya akan terangkan bagaimana cara untuk tambah nilai Steam Wallet dan lebih memfokuskan kepada penggunaan sistem SRS Topup. Walau bagaimana pun, anda masih boleh mengikut tutorial ini sekiranya anda telah mendapatkan Steam Wallet Code daripada Ecommerce atau melalui pembelian secara terus di 7 Eleven atau sebagainya.

SRS Topup merupakan aplikasi yang boleh digunakan untuk pelbagai produk telekomunikasi seperti tambah nilai serta pembayaran bil. Daftar disini : https://topupniaga.com/jana-pendapatan-melalui-telefon-bimbit-anda.

 1. Buka aplikasi SRS Topup. Pilih pada menu Games -> STEAMWALLETPIN -> dan pilih nilai yang anda inginkan seperti yang tertera dibawah.
  tutorial topup steam wallet
 2. Klik pada ‘PROCESS TO PAYMENT’ dan anda boleh memilih untuk ‘PRINT PIN’ atau ‘SHARE PIN’. Kemudian, Steam Wallet Code akan dipaparkan dan anda perlu masukkan pada akaun platform Steam anda.
  how to topup steam wallet code
 3. Kemudian, login akaun Steam anda dan pada menu ‘View My Wallet’, klik pada menu ‘Redeem a Steam Gift or Wallet Code. Anda boleh login akaun Steam anda melalui software Steam atau laman web rasmi mereka : https://store.steampowered.com.
  redeem steam wallet code
 4. Isikan Steam Wallet Code pada ruang yang disediakan dan klik ‘Continue’.
  kupon steam wallet srs topup
 5. Sekiranya Steam Wallet Code yang diisi adalah betul dan sah, status tambah nilai Steam Wallet anda akan dipaparkan Success dan nilai tersebut akan dikreditkan pada akaun platform Steam anda.
  apps topup steam wallet

Saya ada sediakan video ringkas tentang bagaimana cara untuk tambah nilai menggunakan Steam Wallet Code dari SRS Topup dibawah untuk membantu anda memahami proses menambah nilai kredit akaun Steam Wallet.

Untuk maklumat tambahan, terdapat beberapa telco yang menerima pembelian Steam Wallet Code menggunakan kredit prabayar mereka, contohnya :

Anda boleh menggunakan Steam Wallet Code yang diberikan oleh syarikat telekomunikasi tersebut untuk digunakan seperti dalam tutorial diatas.

Pendaftaran Executive Partner Halo Telco : https://topupniaga.com/pendaftaran-executive-partner-halo-telco.

Buat Duit Percuma Dengan Tagter : https://amirazman.my/buat-duit-dengan-tagter.