Kesilapan Ketika Tambah Nilai Topup

tambah nilaiBaru-baru ini, saya ada terjumpa kes dimana pengguna terasa tertipu kerana telah menggunakan tambah nilai topup sebanyak RM30 tetapi menggunakan kod RM10 3 keping (yang saya lihat, adalah pengguna celcom) dan melanggan internet bulanan Burung Hantu RM25 dimana penggunaan internet dihadkan 1GB selama sebulan (Percuma internet tanpa had 1pagi-7pagi).Namun, selepas 10 hari, internet beliau tidak dapat digunakan kerana telah ‘expired’ tarikh luputnya.

Sebenarnya kebanyakan telco telah memeberikan garis panduan berapa lama validity yang ditetapkan. Merujuk kepada kes celcom diatas, Celcom memberikan expire date 1 hari RM1 kepada pengguna , dimana RM10 adalah untuk 10 hari dan RM30 adalah untuk 30hari.

expire date topup

Kesilapan pengguna tersebut adalah menggunakan tambah nilai RM10 Celcom sebanyak 3 kali dimana ianya tetap memberi validity selama 10 hari.Sepatutnya pengguna tersebut menggunakan tambah nilai Rm30 sebanyak sekali sahaja untuk validity selama 30 hari. Anda perlu ingat validity dikira daripada tarikh anda menambah nilai, bukanlah dari tarikh akhir validity.

Selain itu, pengguna Magic Sim juga dapat menambah validity date selama sehari dengan cara menaip 1day ke 28882.

validity topup

Untuk maklumat lanjut, anda boleh layari http://www.xpax.com.my/reload .Untuk artikel masa hadapan, saya akan terangkan apa itu Magic Sim dan bagaimana untuk mendapatkan Magic Sim kerana Magic Sim sangat best kerana mempunyai internet percuma tanpa had pada 1 pagi sehingga 7 pagi.

Jom Jadi Dealer Topup ! Klik disini : http://topupniaga.com/daftar/