Tutorial Menggunakan Mobile Printer Pada Aplikasi Topup Niaga

Pada kali ini kami akan kongsikan tutorial bagaimana cara untuk menggunakan mobile printer pada aplikasi Topup Niaga. Ianya mudah sahaja, pastikan anda mempunyai mobile printer yang menyokong telefon pintar anda. Sebagai contoh, sekiranya anda menggunakan iOS, dapatkan mobile printer yang menyokong sambungan daripada iOS.

  1. Pengguna aplikasi Topup Niaga perlu membuat sambungan menggunakan Bluetooth kepada mobile printer yang digunakan. Gunakan pin 0000 atau 1234 jika diminta semasa membuat sambungan bluetooth atau isikan pin yang disediakan oleh penyedia mobile printer anda.
  2. Pastikan sambungan mobile printer sudah ada dalam senarai bluetooth anda, kemudian buka aplikasi Topup Niaga.
  3. Anda boleh buat transaksi atau boleh pergi ke history transaksi dan klik pada print resit.
  4. Pilih setting pada bahagian print resit, dan klik pada butang Print.
  5. Mobile printer akan print resit seperti pada setting yang dipilih pada aplikasi Topup Niaga.

Untuk memudahkan proses untuk anda memahami bagaimana cara menggunakan mobile printer pada aplikasi Topup Niaga, anda boleh tonton video yang kami sediakan dibawah.

Sekiranya anda masih belum mempunyai mobile printer, saya sarankan anda untuk mendapatkannya daripada link ini : https://shope.ee/30OUi4oDXU .

Diharap penjelasan serta video tutorial diatas dapat membantu anda untuk memahami bagaimana cara untuk menggunakan mobile printer pada aplikasi Topup Niaga. Sekiranya terdapat pertanyaan lanjut, anda boleh komen pada ruangan dibawah dan kami akan cuba untuk balas secepatnya.

Daftar aplikasi Topup Niaga disini : https://shop.topupniaga.com/pendaftaran-sistem-jualan-topup-niaga.

Kegunaan Point Aplikasi Topup Niaga : https://topupniaga.com/kegunaan-point-aplikasi-topup-niaga.